Nieuws/Lifestyle
1300846
Lifestyle

3473 mensen nodig voor nieuw wereldrecord ’foute kersttrui’

Zo fout dat het goed is

ROTTERDAM - Alle kersttruien verzamelen! Wie nog een mooie foute trui met kitscherige kerstman- of rendierenpatroon op een plank bovenin de kast heeft liggen, kan vandaag zijn of haar hart ophalen in Rotterdam.

Op het Stadhuisplein hebben ondernemers namelijk een ambitieus plan opgevat: om het ’wereldrecord foute kersttrui’ te verbeteren zijn er minstens 3473 mensen met zo’n ’buis’ nodig. Dat is namelijk het oude wereldrecord. Initiatiefneemster Cammy Kempe is optimistisch: „Het animo is enorm”, zegt ze. „Donderdag hadden we zo’n duizend kaarten verkocht, maar we verwachten dat er veel mensen zijn die op het laatste moment of aan de deur nog een kaartje kopen.”

Om mee te doen aan de wereldrecordpoging is namelijk een entreekaartje nodig. Voor 7,50 kunnen de truidragers het terrein op, en dan krijgen ze een kerstig glaasje glühwein. Er is foute kerstmuziek, er zijn foute kerstsnacks en iedereen mag met de trui op de foto met de koning der foute kersttruien: de Kerstman. De organisatie hoopt op een aanscherping van het record. „Dan heb je toch wat te vertellen aan je familie tijdens de kerstdagen”, lacht Kempe.

De foute kersttrui bestaat al sinds de jaren ’80, en is eigenlijk bekend geworden door het karakter Cliff Huxtable uit The Cosby Show. Rond kersttijd veranderden zijn bontgekleurde truien altijd in de kersttrui, zoals we hem nu allemaal kennen. Na een tijdje weg te zijn geweest, kwam hij in het begin van het vorige decennium weer terug: Mark Darcy uit Bridget Jones droeg de trui met verve. Sindsdien is hij weer razend populair.