Nieuws/Lifestyle
1301072
Lifestyle

Waarom er in vliegtuigen nog steeds askbakken zijn

Een verslaggever van Business Insider viel onlangs iets vreemds op in het toilet tijdens een vlucht met American Airlines. Op de deur van het toilet stond meermaals vermeld dat er niet gerookt mag worden ( "no smoking"). Dit, terwijl er in het toilet ook nog een asbak hing.

De eerste gedachte van de verslaggever was dat het waarschijnlijk om een oud vliegtuig ging van nog vóór het Amerikaanse rookverbod (1990). Toch ging ze even verhaal halen bij een stewardess.

Die vertelde haar dat als een passagier toch stiekem een sigaret zou opsteken op de wc, hij de sigaret dan zou moeten weggooien in de prullenbak die vol met papieren handdoekjes zit. Dat zou brand kunnen veroorzaken, wat je absoluut niet wil tijdens een vlucht. Daarom zijn alle vliegtuigen voorzien van een asbak in het toilet.

In 1973 kwamen 123 passagiers om het leven bij een vliegtuigcrash van Varig Flight 820, onderweg van Rio de Janeiro naar Parijs. De oorzaak van de crash was een brand, die ontstond door een brandende sigaret op het toilet.