Nieuws/Lifestyle
1302983
Lifestyle

Adele en James meest bekeken op YouTube

Adele en James Corden krijgen een nieuw record op hun naam bijgeschreven. De beelden van hun Carpool Karaoke zijn het best bekeken op YouTube het afgelopen jaar.

Volgens het online videoplatform is het duo het best bekeken met het populaire karaokesegment uit The Late Late Show with James Corden. Sinds de video met Adele in januari online verscheen, zijn de zangeres en de zingende presentator meer dan 135 miljoen keer bekeken op YouTube.

Het grote succes van Carpool Karaoke heeft er zelfs toe geleid dat het segment omgetoverd wordt tot een eigen show. CBS gaat hiervoor de samenwerking aan met Apple. James Corden is wel betrokken bij die productie, maar zal de presentatie niet voor zijn rekening nemen.

Top tien

Op de tweede plek van populairste video's is de Pen-Pineapple-Apple-Pen geëindigd, met dank aan Justin Bieber die via Twitter deelde dat hij zijn favoriete filmpje op internet was. Ook de half-Nederlandse Grace VanderWaal scoorde met haar auditie bij America's Got Talent en behaalde de vijfde plek in de top 10. Ook van deze video liet Bieber weten onder de indruk te zijn. Grace won overigens ook de talentenjacht.

In de top tien van meest bekeken muziekvideo's gaat Fifth Harmony dit jaar aan de leiding, met hun nummer Work from home. Calvin Harris en Rihanna (This is what you came for) belandden op de tweede plek, gevolgd door Nicky Jam (Hasta el Amanecer), The Chainsmokers en Halsey (Closer) en Rihanna en Drake met Work.

Een overzicht van de top 10 volgens Variety:

1.Adele Carpool Karaoke – “The Late Late Show with James Corden”

2. Pen-Pineapple-Apple-Pen – Piko-Taro

3. What’s Inside a Rattlesnake Rattle? – What’s Inside

4. The Switch ft. Cristiano Ronaldo, Harry Kane, Anthony Martial & More – Nike Football

5. Grace VanderWaal: 12-Year-Old Ukulele Player Gets Golden Buzzer – NBC’s “America’s Got Talent”

6. Water Bottle Flip Edition – Dude Perfect

7. Channing Tatum & Beyonce’s “Run The World (Girls)” vs. Jenna Dewan-Tatum’s “Pony” – Spike’s “Lip Sync Battle”

8. Donald Trump: “Last Week Tonight With John Oliver” – HBO

9. The $21,000 First-Class Airplane Seat – Casey Neistat

10. Brothers Convince Little Sister of Zombie Apocalypse – Cabot Phillips