Nieuws/Lifestyle
1303185
Lifestyle

Vrouwen lopen warm voor Fifty Shades vervolg

Voor de Ladies Night van Fifty Shades Darker, het tweede deel in de Fifty Shades-trilogie, zijn nu al bijna 30.000 tickets verkocht, hoewel de film pas vanaf 9 februari in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Het tweede deel van de verfilming van de succesvolle trilogie stevent met deze verkoopcijfers af op een record. Dit staat nu op naam van Soof 2. De romantische komedie, die vanaf donderdag in de bioscopen draait, werd vorige week in de Ladies Night door 75.000 vrouwen gezien.

Het grootste deel van de tickets voor de vrouwenavond rond Fifty Shades Darker werd bij bioscoopexploitant Pathé verkocht (ruim 18.000), maakte distributeur Universal dinsdag bekend. Nog nooit eerder was er twee maanden van tevoren al zo'n stormloop op kaartjes voor de Ladies Night.

De vrouwenavond vindt op 8 februari plaats in 120 bioscopen. Het aantal zalen hangt af van de verkoop; in grote bioscopen zijn al meerdere zalen voor de voorstelling ingeruimd. De trilogie, met in de hoofdrollen acteurs Jamie Dornan en Dakota Johnson, vertelt over de sm-relatie tussen een naïeve studente en een rijke industrieel.