Nieuws/Lifestyle
1303211
Lifestyle

Liesbeth List eenmalig in Vive la France

Het theaterconcert Vive la France 2 krijgt woensdag 8 juni in het DeLaMar Theater in Amsterdam twee grote vedettes te gast. Liesbeth List en Thérèse Steinmetz zullen deze avond de cast van Vive la France 2 versterken tijdens de laatste voorstelling van de tournee.

Het eerste deel van dit theaterconcert was vorig jaar in de Nederlandse theaters te zien, waarna de producenten van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment besloten een vervolg te brengen. Het publiek wordt getrakteerd op hoogtepunten uit zo’n zestig jaar Franse chansons. De van oorsprong Franse zanger Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster zingen vanaf maart 2017 iedere avond de grootste Franse chansons en staan op 8 juni naast de vedettes Liesbeth en Thérèse.

Liesbeth List (74) en Thérèse Steinmetz zijn beiden grote pleitbezorgsters van het Franse lied. Liesbeth maakte furore met haar vertolkingen van het repertoire van Brel en Piaf. Ook was ze in de jaren zeventig met regelmaat op de Franse televisie te zien. De 83-jarige Thérèse Steinmetz zong aan het begin van haar veelzijdige carrière al in de Franse taal. In 1997 verhuisde ze naar Cannes waar ze een galerie startte. Onlangs heeft ze menigeen verrast met een comeback met een theaterprogramma en de cd Amsterdam - Parijs heen en weer, met Philippe Elan.

"Saillant detail is dat Liesbeth List op deze unieke avond samen met Renée van Wegberg op het podium staat'', zegt artistiek producent Hans Cornelissen. "Vanaf volgend jaar oktober vertolkt Van Wegberg de rol van Liesbeth in de gelijknamige musical. Een duet door de twee dames is dan ook te verwachten."