Nieuws/Lifestyle
1303223
Lifestyle

Selena's vader klaagt weduwnaar aan

Vader van de overleden zangeres Selena, Abraham Quintanilla Jr., heeft de echtgenoot van de zangeres aangeklaagd omdat Chris Perez een televisieserie wil uitbrengen over haar leven.

Zowel Perez als productiemaatschappij Endemol Shine Latino worden voor het gerecht gedaagd wegens het uitbrengen van de memoires zonder toestemming van haar vader. Vrijdag werd de aanklacht van Abraham Quintanilla Jr. voorgelezen in de rechtbank in Texas.

Contract verbroken

"Verweerder Chris Perez heeft expliciet ingestemd dat hij geen enkel bezit van Entertainment Properties op welke wijze en via welk medium dan ook, zonder beperkingen, zou exploiteren in een boek, tv-serie, film of ander filmisch medium", valt te lezen in de aanklacht in handen van Billboard.

Door de productie van de serie zou Perez het contract schenden dat hij in 1995 tekende na het overlijden van zijn vrouw, Selena Quintanilla. Daarin staat dat haar vader alle eigenaar is van alle eigendommen die verwant zijn aan haar naam, stem, handtekening, foto's en dingen die verbonden zijn met Selena.

Omarmen

Een week geleden kondigden Endemol Shine Latino en de weduwnaar aan dat ze werken aan een biografische serie over de zangeres. "Jarenlang heb ik herinneringen aan mijn vrouw voor mezelf gehouden. To Selena With Love stond me eindelijk toe mijn ervaringen te omarmen en te begrijpen dat het de leegte in vele harten van anderen kon vullen", verklaarde Perez in de aankondiging. "Ik ben klaar om de belangrijke stap te zetten om volledig transparant te zijn en mijn voortdurende relatie op het scherm tot leven te brengen."