Nieuws/Lifestyle
1303230
Lifestyle

Kijk in de ziel keert terug met tweeluik

Presentator Coen Verbraak maakt opnieuw twee afleveringen voor zijn programma Kijken in de ziel. In dit tweeluik staat het onderwerp rouw centraal.

Op de eerste twee maandagen van januari praat hij met mensen die hebben ervaren hoe het is om iemand te verliezen. Dit doet hij in het Kijken in de ziel: De achterblijvers. In het programma gaat Coen verbraak dieper in op de fases van rouw, de verschillende ervaringen en hoe mensen divers kunnen omgaan met verlies.

"Iedereen krijgt in zijn leven te maken met rouw. Maar wat is rouw precies? Hoe rauw kan rouw zijn? Hoe leef je verder na het verlies van een partner, een kind of een andere dierbare? Gaat rouw op een dag over, of kun je je leven lang in verdriet blijven hangen? En is de balans na zoiets droevigs uitsluitend negatief, of gloort er zelfs na het diepste donker toch weer licht aan het eind van de tunnel?", zijn vragen die in het programma aan bod komen.

Voor zijn bekroonde serie Kijken in de ziel sprak Coen Verbraak eerder al met psychiaters, artsen, toptrainers, topondernemers, politici, rechters, schrijvers, wetenschappers en terminaal zieken. Kijken in de ziel: De achterblijvers wordt op maandag 2 en 9 januari uitgezonden om 21.10 bij NPO 2.