Nieuws/Lifestyle
1303247
Lifestyle

Marconi Oeuvre Award voor radiomaakster

Tineke de Nooij verrast door Herman van Veen

FOTO - Tineke de Nooij is dinsdagmiddag door Herman van Veen verrast dat zij in januari de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mag nemen tijdens het RadioGala.

"Je krijgt de Marconi Award, voor de beste radioprogrammamaakster van deze tijd. Ik heb begrepen dat je het fijn zou vinden dat ik dat zou doen", kondigde Herman van Veen de prijs aan in haar uitzending. "Ik vind het een fantastisch voorrecht dat ik dat jou mag geven. Zonder jou zou ik nooit zo bekend geworden zijn als ik nu ben."

De radiomaakster reageerde vol verbazing op de mededeling van Herman dat zij tijdens het RadioGala bekroond wordt. “Ik ben er heel trots op. Ik ben er ongelooflijk trots op nu ik erover nadenk. Een Marconi-award, fantastisch!”, vertelde ze in haar radioprogramma.

Jury-oordeel

"Tineke de Nooij is misschien wel de eerste echte vrouwelijke dj van Nederland. Begonnen op het zendschip van Radio Veronica is zij nu 55 jaar later nog steeds te horen op de radio. Al die jaren is daar bijna onafgebroken die liefde voor radio geweest", klinkt het lovend van de jury.

Felicitaties

Ook MAX-directeur Jan Slagter is blij voor de presentatrice: “Tineke heeft deze Oeuvre Award meer dan verdiend en ik feliciteer haar dan ook van harte. Tineke heeft een onbeschrijfelijk grote staat van dienst en nog steeds vermaakt ze met enorm veel toewijding dagelijks haar luisteraars in haar eigen TinekeShow op NPO Radio 5.”

Tineke krijg de award op 19 januari uitgereikt tijdens het RadioGala van AVROTROS.