Nieuws/Lifestyle
1303250
Lifestyle

Netflix wil aantal eigen series verdubbelen

Winona Ryder in Stranger Things

Winona Ryder in Stranger Things

Online streamingdienst Netflix bracht afgelopen jaar dertig eigen series uit of op de planning. Voor 2017 wil het tv-bedrijf dit aantal verdubbelen.

Winona Ryder in Stranger Things

Winona Ryder in Stranger Things

Het gaat om 'Netflix Originals' die de streamingdienst wereldwijd aan het produceren is voor hun eigen platform. Naast de de fictieve series die ze nu voornamelijk leveren, wil Netflix ook internationale competities gaan brengen volgens Variety. Een voorbeeld daarvan is Ultimate Beastmaster dat Sylvester Stallone produceert.

Verdubbeling

Het aanbod van origineel Netflix-materiaal moet volgend jaar meer dan 1000 uur aan vermaak opleveren verklaart contentchef Ted Sarandos. Dat zou het dubbele aantal uur zijn van het aantal dat ik 2016 werd uitgezonden. "Het is nog een conservatieve schattig."

Volgens het hoofd van de contentafdeling richt het bedrijf zich op programma's die over de grens ook goed ontvangen zullen worden. Zo worden in het programma van Stallone deelnemers uit zes verschillende landen de hoofdrolspeler van de show. Het doel van het bedrijf is dat vijftig procent van het aanbod eigen geproduceerde series moeten worden.

Successen

Netflix boekte het afgelopen jaar grote succes met series als Stranger Things, The Crown en een nieuw vervolg op Gilmore Girls. Ook Orange is the New Black, Narcos en House of Cards zijn bekende series van de online streamingdienst. Netflix gaat ook Star Trek: Beyond uitzenden in samenwerking met CBS. De dienst wil ook eigen films gaan produceren.