Nieuws/Lifestyle
1303349
Lifestyle

Jimmy Kimmel presenteert de Oscars

Jimmy Kimmel mag dit jaar de Oscars presenteren. De talkshowhost kon het zelf amper geloven dat hij de eervolle taak op zich mag nemen.

"Dit is geen grap. En als het wel zo is, dan zal mijn wraak op The Academy zoet en vreselijk zijn", kondigde de komiek zijn presentatieklus aan op Twitter. De Oscars worden op 26 februari uitgereikt tijdens een ceremonie die live wordt uitgezonden door ABC. "Hij is vlijmscherp, grappig en onvoorspelbaar", verklaarde The Academy over de keuze voor Kimmel. "De Oscars zijn in goede handen bij hem."

Kimmel presenteerde in september de uitreiking van de Emmy Awards. De talkshowhost en komiek is geen onbekende als presentator van awardshows. In de afgelopen jaren was hij onder meer host bij de ESPY Awards en the American Music Awards.

Het is voor het eerst dat de vier grote Amerikaanse shows gepresenteerd worden door talkshowhosts van hun eigen zender. Naast dat Kimmel de Oscars doet voor ABC en eerder dit jaar al de Emmy's op deze zender presenteerde, nam James Corden al de Tony Awards voor zijn rekening en mag hij ook de Grammy's doen voor CBS. Jimmy Fallon mocht voor NBC de Golden Globes presenteren.