Nieuws/Lifestyle
1304198
Lifestyle

Nederlanders vergeten alledaagse momenten te vieren

Een nieuwe baan, een nieuw huis of een lustrum van een vriendschap. Er zijn genoeg persoonlijke mijlpalen om te vieren. Toch staat ruim de helft van de Nederlanders nauwelijks stil bij alledaagse momenten. En juist in die koude wintermaanden zouden we best wat vaker vrienden en familie kunnen opzoeken om het glas te heffen.

Yes! Je hebt een nieuw huis gevonden. Maar zodra we er wonen en alles geregeld hebben - de verhuizing, de vloer, de meubels, internet en noem maar op - zijn we al weer veel te druk met andere dingen die even hebben stilgestaan. Die housewarming of borrel met je vrienden moet maar even wachten.

Zeker 59 procent vergeet dit soort leuke gebeurtenissen te vieren met elkaar. Een derde vindt dit heel vervelend en 29 procent voelt zich er zelfs schuldig over richting vrienden, familie of collega’s. De wil is er echter wél. Twee derde wil vaker met elkaar samenkomen om de kleine dingen in het leven te delen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Research onder ruim 1.000 respondenten in opdracht van Bavaria.

Wel pakjesavond, geen housewarming

Opvallend is dat persoonlijke mijlpalen veel minder gevierd worden dan nationale feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Zodra het persoonlijker wordt - een verhuizing, een promotie of nieuwe baan - blijkt dit er vaak bij in te schieten. Terwijl twee op de drie Nederlanders vindt dat ze juist deze persoonlijke momenten - waarbij ze trots op zichzelf kunnen zijn - meer mogen vieren.

Vier jij persoonlijke mijlpalen van jezelf en vrienden voldoende? Laat het hieronder weten!