Lifestyle/Culinair
1304427187
Culinair

Recept van de dag: eieren in saus

De afgelopen dagen weer aardappels ontdekt. Ze waren door de strenge blik van mevrouw Wilbrink van tafel gebannen. Ze meende dat ze haar ranke lijn in gevaar brachten. Maar het ene gerecht na het andere vroeg de afgelopen dagen om een aardappeltje ernaast. En ik zag haar genieten. Niets zeggen, denk ik dan.

Kijken of ze deze lust. Eieren in saus, met grof gestampte aardappels. Je kan ook vastkokers nemen en laten uitdampen en niet stampen.

Nodig voor 2 personen:

•3 eetl boter

•1 ½ eetl bloem

•300 ml groentebouillon

•50 ml room

•400 g aardappelen

•4 eieren

•1 theel grove mosterd

•1 ½ theel hete mosterd

•1 eetl gehakte peterselie

•¼ theel suiker

•zout en peper

Bereiden:

Dus voor twee personen aardappels opzetten en koken. Bio, het liefst, even boenen en in de schil koken. Afgieten en laten uitdampen.

Smelt boter in een pan. Voeg al roerend bloem toe. Roer de bouillon en room toe en laat ongeveer 15 minuten koken, af en toe roeren. Kook eieren het liefst natuurlijk zodat het binnenste eigeel nog net loopt. Laat schrikken en pel af.

Breng de saus op smaak met de verschillende mosterd, zout en wat suiker. Doe de eieren in de saus en verwarm even. Doe er de gehakte peterselie door.

Serveer de aardappelen met eieren en de saus. Ja, en een beetje thuiskok gaat natuurlijk die saus nog een beetje naar eigen hand zetten. Groene tabasco erin of een klein scheutje kruidenazijn. Wat kappertjes, ook erg lekker. Een augurk heel fijnsnijden en erdoor. Ik vertel morgen of mevrouw Wilbrink het doorhad.