Lifestyle/Culinair
1304948964
Culinair

In dit restaurant wordt gekookt met overgebleven producten uit de supermarkt

Weggooien is zonde! Dat vinden ze ook in LEFT, een nieuw restaurant in Utrecht dat gerechten serveert gemaakt van onverkochte producten uit de supermarkt.

Producten met schoonheidsfoutjes of die dichtbij de houdbaarheidsdatum zitten, blijven vaak liggen in de winkels. Om te voorkomen dat ze in de prullenbak belanden, geeft LEFT ze een tweede kans.

Het selfservice restaurant aan de Amsterdamsestraatweg dat sinds donderdag open is belooft voedzame en smaakvolle gerechten te serveren zoals soepen, salades, sappen en sandwiches. Denk aan een verse wortel-linzensoep of een sandwich met doperwten-feta spread en gerookte zalm.

LEFT heeft als uiteindelijke doel de wereld een stukje beter maken door verspilling tegen te gaan. Volgens oprichters Arjan en Jolanda Konincks begint dat „bij jezelf en om de hoek”. Het is dan ook niet geheel toevallig dat de zaak is gevestigd boven een supermarkt.

Behalve overgebleven supermarktproducten wordt er ook gekookt met overtollige voorraden van lokale telers en producenten.

LEFT is dagelijks open.