Recept: zo maak je bami à la Loohoeve
Ⓒ Jos Schuurman
In VRIJ brengen we dit weekeinde een bezoek aan Jeroen en Marleen Brouwer van restaurant De Loohoeve, waar Jeroen de keukenchef is en Marleen de patisserie voor haar rekening neemt en gastvrouw speelt. Benieuwd hoe je hun bami maakt? Lees snel verder!
Ⓒ Jos Schuurman
Nodig:
500 cl arachideolie, 500 gr varkensgehakt, 3 eetl fijngesneden verse
gember, ½ eetl gemalen witte peper,
½ eetl fivespices, 4 eetl sojasaus
(less salt), 4 eetl hoisin, 2 theel ve-tsin (weglaten voor kinderen).
Verwarm olie in een diepe braadpan tot 180 graden. Maak gehakt met vork goed los en bak volledig uit totdat het licht begint te kleuren. Bak gember
5 min. mee. Zet vuur uit en voeg peper, fivespices, sojasaus en hoisin toe. Roer goed door en zet weg op warme plek.
Saus
2 eetl tahin (sesampasta), 4 eetl sojasaus, 4 eetl suiker, 1 theel ficespices,
2 theel gemalen sichuanpeper,
4 eetl chili-olie (scherp, pas op bij
kinderen!), 2 geperste knoflooktenen,
8 eetl noodles kookvocht.
Mix alles en verdeel over 4 grote kommen.
Noodles & groenten
500 gr noodles, 300 gr groene groente: paksoy, bok choy, choy sum, spinazie, etc., 2 fijngesneden stengels bosui, 4 eetl grofgehakte geroosterde pinda’s, 4 eetl sui mi ya cai (ingemaakte mosterdkool).
Kook noodles volgens verpakking (bewaar kookvocht) en kook groenten beetgaar. Pak kommen met saus en verdeel noodles, gehakt en groenten. Meng heel voorzichtig en garneer met bosui, pinda’s en kool.
Vrij nieuwsbrief
Wekelijks alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.
Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.
Lees hier ons privacybeleid.