Nieuws/Lifestyle
1310765
Lifestyle

Blog Ouwe Jongens

Zwabberen

Leven is kiezen. Net als schrijven. Maar ik kom er deze week niet lekker uit, want de potentiële onderwerpen buitelen over elkaar heen.

De bulderende welkomstwoorden van de nieuwe Captain America klinken ook mij nog na in de oren. Het ‘eigen boze volk eerst’. Oorlogstaal tegen vrijwel iedereen buiten het eigen land, maar ondertussen wel een pact sluiten met de aartsvijand.

Het is eerder gedaan in de geschiedenis. Ouwere jongens herinneren zich dat nog wel. Een verleidelijk onderwerp dus, maar zijn (nep)nieuws druppelt al zo  lang alles onder. Ik zoek het liever dichter bij huis.

En dan bedoel ik niet de beloften die politici hier doen om Nederland weer terug te geven aan de goedwillende, hardwerkende burger. Dat klinkt mooi allemaal, maar eerst zien wat er na de verkiezingen van terecht komt. 

Een bruggetje van politieke strijd naar de biedingenstrijd rond mijn broodheer is wel te maken. Maar wat die toekomst brengt is nog te onzeker. Al is wel duidelijk dat ieder bod moet worden terugverdiend. Dus hoe meer er wordt betaald, hoe meer er straks wordt bezuinigd op mijn collega’s en mij.  

Maar als dit stukje dan toch zo persoonlijk wordt, kan het ook wel gaan over het verscheiden van kater Fritz. De hier eerder gememoreerde rotschop die de ouwe tijger onlangs kreeg van een onbekende mafkees, bleek een uitgestelde doodschop.

Na een plots ingetreden verlamming, was zijn lot bezegeld. Mijn Vlam en haar kids die hun trouwe kameraad verliezen. Dikke tranen die worden geplengd over een tuingraf met zelfgemaakte versiering. Zo’n tafereeltje kent u wel…

Ook geen vrolijk onderwerp om de dag mee te beginnen.

Nee, ik keer toch maar terug naar mijn oorspronkelijke plan. Er is namelijk ook goed nieuws.

Bieryoga, is het nieuwe toverwoord voor mannen die fors hebben geïnvesteerd in een solide afdakje boven hun gereedschap. Twee biertjes drinken tijdens ieder uurtje inspanning. Dat klinkt als een fijne oplossing voor de knellende smoking die ik binnenkort weer aan moet.

Volgens de twee professionele yogajuffen is het een serieuze sport. Hun stelling: ‘De uitbundigheid die gepaard gaat met het drinken van bier kan, in combinatie met de bewustheid van yoga, zorgen voor een geweldige stimulerende ervaring.’

Zo lust ik er wel een!

Ik trek mijn stoute yogaschoenen aan en balanceer naar het café. Proostend op Fritz met wat glazen gouden vocht, glijden de kilo’s en de zorgen van mij af.

Toegegeven, zo wordt het schrijven wel wat zwabberen.

Maar mijn ‘leed’ is deze week geleden, want kiezen is toch ook verliezen.