Nieuws/Lifestyle
1313034
Lifestyle

Vrieskou

De stad van ijs

Harbin, China - Het ultieme winterwonderland vind je in het Chinese Harbin, waar het jaarlijkse Ice Festivalvan start is gegaan.

Ieder jaar opnieuw wordt in de hoofdstad van de provincie Heilongjiang een groot festival georganiseerd in een 'stad van ijs'. Het is de 33e keer dat dit festival met enorme ijssculpturen plaatsvindt.

Wekenlang wordt er gewerkt om deze stad op te bouwen. Vanuit de hele wereld komen kunstenaars naar het festival om het tegen elkaar op te nemen en de mooiste sculpturen te maken. Het ijs dat wordt gebruikt, is allemaal afkomstig uit de nabijgelegen Songhua rivier.

Na al het harde werk mag het eindresultaat er zeker zijn. Een prachtige en ijskoude stad van ijs met verschillende zones. De bekendste en grootste is de 'Harbin Ice and Snow World'.

Hier vind je in een gebied van 750.000 m2 meer dan 180.000 m3 ijs. Met onder meer een kasteel, bars en restaurants en ontelbaar veel kunstwerken. Deze stad is een must-see voor iedere ijsliefhebber: de beelden spreken voor zich.