Nieuws/Lifestyle
1313061
Lifestyle

Speelplezier

Miljoen ballen in deze ballenbak

In Sydney kun je weer even helemaal kind zijn. Daar vind je deze maand The Beach, een strand van meer dan een miljoen plastic ballen

The Beach is de naam van deze gigantische ballenbak die in het centrum van Sydney te vinden is. Deze bijzondere attractie verscheen eerder al in het Amerikaanse Washington D.C. Wat het precies is? Een strand, maar dan met meer dan een miljoen plastic ballen.Het is een initiatief van kunstgezelschap Snarkitecture. Het doel van het gezelschap was het creëren van een magische belevenis voor jong en oud en dat is hen gelukt. In een grote bak met heuvels, kuilen en verschillende dieptes kun je tussen de talloze ballen eindeloos speelplezier beleven.

Een kaartje kost vijftien dollar en de organisatie adviseert bezoekers geen spullen in je zakken te houden. Stel je toch eens voor dat je tussen al die ballen je sleutels kwijtraakt. Succes met zoeken! Om nu helemaal naar Sydney te vliegen voor een bezoekje aan de ballenbak gaat wat ver. Wil je dit dichter bij huis vinden? Boek dan een ticket naar Londen. Hier opende vorig jaar een ballenbak-restaurant voor volwassenen. BallieBallerson, zoals het restaurant heet, heeft twee verdiepingen. Je kunt je hier eerst helemaal uitleven en daarna een hapje eten. Ook een DJ mag niet aan dit feest ontbreken.

 

Wist je trouwens dat er ook kantoren bestaan met een ballenbak? Waarin vergaderd en gewerkt wordt? Wij namen een kijkje op zo'n kantoor en schreven er een reportage over. Je leest het dit weekend in VRIJ!