Nieuws/Lifestyle
1313818
Lifestyle

Gold Camel Burger

Wat ligt er nou op mijn bord?

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: redacteur Marjolein Schipper in Abu Dhabi.

Het lijkt eerst een grapje. Een Gold Camel Burger, die is zeker goudbruin gebakken? Maar van de ober hoor ik dat het hier echt gaat om snippertjes bladgoud, waarmee de burger van kamelenvlees is versierd.

 

Ik zit dan ook in hotel Emirates Palace in Abu Dhabi, een hotel zo waanzinnig luxe dat 110 dirham, oftewel 30 euro (want zoveel kost dit lunchgerecht), eigenlijk een koopje is. De burger zelf lijkt, het klinkt oneerbiedig, qua uiterlijk op een BigMac. Het vlees is een beetje droog, heeft een indringende smaak en doet in de verte denken aan schaapsbout. En de snippertjes bladgoud? Die heb ik maar laten liggen; de bijgaande truffelmayonaise leek me een stuk smakelijker...

Lees ook:

- Nicaraguaanse foodporn

- Peruaanse, oogstrelende quinoa-salade