Nieuws/Lifestyle
1315104
Lifestyle

Jamai: Idols zou ik nu niet meer winnen

Jamai denkt niet dat hij in deze tijd Idols nog had gewonnen. Dat zegt hij vandaag in een interview met De Telegraaf. De nummer één van de allereerste editie van de talentenjacht in 2003 erkent dat ‘storytelling’ tegenwoordig steeds belangrijker is.

Een drugsverleden, beroemde ouders, een groot verlies: in menig talentenjacht lijken het bijna voorwaarden om door te kunnen stomen. Had Jamai het eigenlijk wel tot winnaar geschopt als destijds ’het verhaal’ al zo belangrijk was geweest?

„Er was niet zoveel drama rondom mij”, lacht hij. „Maar ik zei wel een keer voor de camera: ik denk niet dat ik ooit een idool kan worden, want ik zie er niet uit als een idool. Volgens mij heb ik daar drie miljoen mensen mee geraakt. En dus punten gescoord, haha. Maar nee, ik weet niet of ik het in deze tijd had gered. Ik denk het niet eigenlijk.”

Jamai is de komende maanden in maar liefst vier programma’s te zien: De grote improvisatieshow, Idols, The Voice en met ingang van vanavond presenteert hij My First Holiday, waarin mensen voor het eerst op vakantie worden gestuurd. Bovenal is Jamai toch nog steeds een zanger, vindt hij zelf.  Tegen het uitbrengen van een nieuw album zit hij aan te hikken.

„Vind ik het eng? Ja. Waar ben ik bang voor? Kritiek. Ik heb inmiddels een olifantenhuid ontwikkeld. Mensen kunnen van alles over me zeggen: Dat ze me niet leuk vinden, of irritant, wat dan ook. Hoe meer kritiek, hoe populairder je bent, denk ik dan. Maar ik zou het echt afschuwelijk vinden als ze over mijn muziek iets naars zeggen.”

Lees hier het hele interview