Nieuws/Lifestyle
1315374
Lifestyle

Blog Ouwe Jongens

Aftellen

Het nieuwe jaar is begonnen, maar wel met een ijskoude start.

De jaarwisseling zou een keerpunt moeten zijn in de geschiedenis. Een dikke streep onder wat is geweest. Lekker alles achter je laten en met frisse moed aan de toekomst beginnen.

Maar wie na de kleine 70 miljoen verknalde euro’s het nieuws nog kon horen en lezen, zal moeten toegeven dat van een ‘Gelukkig Nieuwjaar’ niet direct sprake is.  

De tientallen doden en gewonden bij een feestje in een Turkse club die een stel gestoorde ‘kerstmannen’ op hun geweten hebben, zijn natuurlijk het dieptepunt. Al is het vermoedelijk slechts een voorbode van wat de wereld dit jaar nog te wachten staat.  

In eigen land is het leed van een andere orde, maar de lijst ‘incidenten’ is aanzienlijk. Fysiek geweld tegen hulpverleners en argeloze voorbijgangers, vernielingen, brandstichtingen en forse schades, veroorzaakt door randdebielen die de jaarwisseling zien als een vrijbrief  om eens helemaal los te gaan.

Gelukkig zijn die types even beperkt in geestelijk vermogen als in aantal, maar hun destructieve bijdrage aan het eindejaarsfeest blijft misselijkmakend.

En de reacties zijn voorspelbaar: geweld tegen hulpverleners wordt scherp veroordeeld en niemand heeft de oplossing. Wat betreft alle andere schade: zolang er geen dorp of stad wordt opgeblazen, was de jaarwisseling min of meer ‘rustig’.

Is er nou geen actiegroep die tegen deze idiote eindejaarsgewoonte in opstand wil komen? Lijkt mij een prachtige uitdaging voor de horde traditiekillers in ons land...

Maar de allergrootste uitdaging voor 2017, wordt om er met z’n allen gewoon wat leuks van te maken in dit aards paradijs. En getuige de schier eindeloze brij aan goedbedoelde nieuwjaarswensen op de sociale media, willen de meeste mensen er ook wel de schouders onder zetten.

En mocht u de moed niet kunnen opbrengen, er is een lichtpuntje: het aftellen naar 2018 al begonnen!