Nieuws/Lifestyle
1319207
Lifestyle

De Levensstijl Methode

Tijmthee

Health coach Asja Tsachigova gelooft niet in diëten, maar is ervan overtuigd dat we ons dankzij de juiste voedingscombinaties beter kunnen voelen. Op de website van VRIJ deelt ze wekelijks een recept volgens haar Levensstijl Methode. Deze week: tijmthee.

Tijmthee is ideaal bij verkoudheid, hoesten en keelpijn, maar je hoeft niet te wachten met het drinken van tijmthee totdat je klachten hebt. Tijmthee heeft een heerlijke smaak. Het is verfrissend en geschikt om regelmatig als kruidenthee gedronken te worden. Probeer het eens en geniet!

Benodigdheden:

2 takjes tijm

250 ml water

1 el pure honing

Optioneel:

1 el geraspte gember

 

Bereiding:

Breng het water aan de kook en voeg er de takjes tijm aan toe. Laat de thee 2 minuten zachtjes koken. Schenk de thee in een kopje of een glas en laat het heel even afkoelen. De thee is dan tijdens het afkoelen nog beter getrokken en is op temperatuur om de honing toe te voegen. De bijzondere eigenschappen van honing kunnen anders worden vernietigd door het hete water.  

In de laatste minuut kun je 1 el geraspte gember toevoegen. Gember helpt onder andere om ontstekingen te voorkomen. 

 

Tips: 

Je kunt meteen een liter thee maken en in een thermoskan bewaren om de thee de hele dag beschikbaar te hebben. Vermenigvuldig de hoeveelheid ingrediënten dan met 4. 

Als je deze thee regelmatig als kruidenthee wil drinken, hoef je de tijm niet te koken. Leg de takjes tijm in een groot glas of thermoskan en giet er kokend water in. Laat de thee ongeveer 10 minuten trekken en voeg de honing toe. Tijmthee is overigens ook zonder honing erg lekker.