Nieuws/Lifestyle
1319507
Lifestyle

Leef nu!

Doe vandaag eens iets liefs voor een ander

Het is vandaag Random Act of Kindness Day, een dag waarop je zomaar iets doet voor een ander zonder er iets voor terug te verwachten. Dit kan een donatie zijn of een complimentje, zolang het maar gemeend is en je iets doet om een ander beter te laten voelen.

Het initiatief voor deze dag onstond in 1995 in Denver, Colorado. Het idee was simpel, een speciale dag waarop we allemaal even stil staan bij kindness, vriendelijkheid. Of je nu koekjes mee nam naar je werk, een kop kofffie kocht voor de straatkrantverkoper of boodschappen haalde voor je oude buurvrouwtje, het maakte niet uit. Het idee is dat je met een kleine daad iemands dag een beetje beter kunt maken.

Love Guerilla

Voor Mirjam Dinger is het eigenlijk iedere dag een Random Act of Kindness Day. Zij richtte de Facebook-pagina Love Guerilla op. Hier spoort ze mensen aan een beetje vriendelijkheid te verspreiden. “Je ziet het bijvoorbeeld op Facebook. Alsmaar negatieve reacties, die vaak zo ondoordacht zijn. Ook plaatsen mensen vaak dingen op Facebook om te pochen en ontstaat er een soort ideaal waar niet iedereen aan kan voldoen. Ik wilde mijn tijdlijn en die van de mensen om mij heen veranderen en richtte de pagina Love Guerilla op, waar ik mensen motiveer om iets aardigs te doen voor een ander. Een 'small act of kindness'. Als we allemaal wat aardiger zouden zijn voor elkaar en elkaar wat meer zouden helpen, zou de wereld er een stuk beter uit zien.”Mirjams visie op de wereld is dat we die met elkaar beter moeten maken en daar werkt zij dan ook met veel liefde aan. Al jaren verstuurt zij kaarten naar onbekenden. Met daarop gewoon een lieve boodschap. 

Zelfmoord

Zo stuurde ze een tijd geleden een kaart, waarop ze een week geleden reactie kreeg. “Mijn kaartje was terecht gekomen bij een man die op die dag zelfmoord had willen plegen. Zijn dochtertje was gestorven, daarna volgde de scheiding met zijn vrouw, raakte hij verslaafd aan alcohol en verloor hij zijn baan. Hij schreef dat mijn kaartje hem op het juiste moment trof en dat hij me wilde bedanken.” De man had een enorme bos bloemen en een brief bij Mirjam laten bezorgen. “Ik krijg er nog kippenvel van. Zo zie je maar weer hoe zo iets kleins, zo belangrijk kan zijn voor een ander.”Vandaag verspreidt Mirjam een positieve boodschap. Heel veel positieve boodschappen eigenlijk, want ze schrijft een enorme berg briefjes met een complimentje, bemoediging of leuke spreuk. Deze zal ze vandaag op willekeurige plekken verstoppen. Ze zal de vinders vragen het op Facebook te plaatsen om zo hopelijk een glimlach op het gezicht van velen te toveren. Daarnaast roept ze de vinders ook op hetzelfde te doen, om op deze manier zoveel mogelijk mensen te bereiken.Vandaag is de dag bij uitstek om een goede daad te verrichten. Groot of klein, het maakt niet uit. Sta er eens bij stil, wat zou jij vandaag voor een ander kunnen betekenen?