Nieuws/Lifestyle
1320019
Lifestyle

Waterval Yosemite verandert in ’vuurval’

FRESNO - Het is een van de meest betoverende natuurverschijnselen in het toch al wonderschone natuurpark Yosemite. Elk jaar verandert de Horsetail waterval in het Amerikaanse park door het lichtspel in een vuurval.

Door het lichtspel lijkt het gedurende enkele weken in februari net alsof er niet water, maar gloeiendhete lava langs de bergwand naar beneden stort. Het schouwspel trekt elk jaar honderden bezoekers en levert de prachtigste plaatjes op.

Een bericht gedeeld door Sangeeta Dey (@sangeetadeyphotography) op 13 Feb 2017 om 12:49 PST Volgens een woordvoerder van het park is het spektakel dit jaar nog mooier dan andere jaren, omdat er door de hevige regen- en sneeuwval van de laatste tijd meer water dan normaal naar beneden valt. Een bericht gedeeld door Ray (@rayophotography13) op 12 Feb 2017 om 10:07 PST Volgens hem komen er meer mensen dan ooit naar het park, omdat de prachtige foto’s breed gedeeld worden op sociale media, zo zegt hij tegen CNN. Een bericht gedeeld door Angshumala Goswami (@angshu01) op 13 Feb 2017 om 8:14 PST Het mooiste uitzicht over de waterval heb je volgens de website van het park vanaf de El Capitan-picnicplaats. Aangeraden wordt om vroeg te komen om de ergste drukte te voorkomen.