Lifestyle/Culinair
1320951678
Culinair

Dagrecept: Salade van geroosterde paprika, walnoten en limabonen

Geroosterde paprika’s zijn geweldig in mediterrane salades, al kan het zwart blakeren wel wat rommel geven. Voor onderstaande paprikasalade wordt de oven gebruikt, al kun je ook een baba ganoush-grillplaatje gebruiken op eventueel gasfornuis.

Dit lekkers is van Lola Milne uit dat gave boek Ingeblikt! Verwarm de oven voor tot 220 graden. Leg de paprika’s (heel) op een bakplaat en rooster 30-35 minuten tot ze vrij zwart geblakerd zijn; voeg de laatste 3 minuten de walnoten toe en rooster mee tot ze een tint donkerder worden en gaan geuren.

Doe de paprika’s vervolgens in een kom en dek af met plastic folie (zo gaat het ontvellen later makkelijker). Laat ook de walnoten afkoelen. Trek het vel van de afgekoelde paprika’s, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Hak de walnoten ook fijn. Maak de dressing in een grote kom: meng hiervoor de gehakte paprika en walnoten met de peterselie, knoflook, olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de tomaten, limabonen, rode ui en kappertjes erdoor. Je kunt deze salade combineren met couscous of toast (ingewreven met knoflook).

Nodig voor 2 personen:

- 200 g kerstomaatjes (gehalveerd)

- 1 blik limabonen (400 g, afgespoeld en uitgelekt)

- 1 kleine rode ui (zo dun mogelijke ringen)

- 2 el kappertjes (uitgelekt en grofgehakt)

- zout, versgemalen peper

- 3 rode, gele of oranje paprika’s

- 75 g walnoten

- grote bos peterselie (fijngehakt)

- 5 el olijfolie, 1 el sherryazijn