Nieuws/Lifestyle
1322057
Lifestyle

Kaiserschmarrn

Wat ligt er nou op mijn bord?

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: coördinator Katina Stavrianos in Oostenrijk.

Eigenlijk is Kaiserschmarrn een nagerecht. Maar op de besneeuwde pistes gaat dit toetje ook tijdens de lunch er in als koek, of beter gezegd, gekaramelliseerde pannenkoek. Want dat is waar de in grove stukken gesneden deegwaar het beste mee kan worden vergeleken. Prima lunch dus; genoeg calorieën in het van oorsprong Beiers/Oostenrijkse gerecht, dat traditioneel wordt geserveerd met veel poedersuiker, appelmoes en een zoete jam. 

Goed om te weten: Kaiserschmarrn komt vrijwel altijd in grote hoeveelheden. Helemaal niet erg, want zo weet je tenminste zeker dat, ondanks gretige tafelgenoten, ook voor jezelf genoeg overblijft!

Lees ook:

- Nicaraguaanse foodporn

- Peruaanse, oogstrelende quinoa-salade