Nieuws/Lifestyle
1325120
Lifestyle

SsangYong Rexton volledig in het nieuw

Ssangyong Rexton

Ssangyong Rexton

In de kraamkamers van SsangYongs fabrieksterrein ten zuidoosten van Seoel trok de 4×4-specialist al het doek van de nieuwe Rexton, waarmee de Koreaanse autobouwer donderdag vriend en vijand wil verrassen tijdens de Seoul Motor Show 2017. De nieuweling komt eind dit jaar naar Nederland.

Ssangyong Rexton

Ssangyong Rexton

De eerste exemplaren gaan in juni in productie, maar voor de exportmarkten is het een extra maand geduld hebben. De importeur voor Nederland, het Belgische Alcopa, kiest er zelfs voor om pas in een later stadium de levering aan te vangen. De eerste exemplaren beschikken nog niet over het navigatiesysteem met 9.2 inch beeldscherm. Daar wordt door de invoerder opgewacht.

Ladderchassis

De nieuwe Rexton is de vierde editie sinds 2001. De wagen is grotendeels kakelvers. Hij staat nog altijd op een ladderchassis met een wielbasis van 2,87 meter, dat over een jaar ook de basis vormt voor de pick-up van het merk. De Rexton groeit in alle richtingen en is derhalve liefst 100 kg zwaarder. De lengte neemt met 95 mm toe tot 4,85 meter. In de breedte reikt de SUV nu tot 1,92 meter, een toename van 60 mm, terwijl het hoogste punt nu 1,80 meter bedraagt, een plus van 15 mm.

LEES MEER OVER DE NIEUWE SSANGYONG REXTON OP AUTOVISIE.NL