Nieuws/Lifestyle
1330091
Lifestyle

Boottest Marex 310 OC

Voorbeeldige Noor

Vorig jaar testten we de Marex 320 ACC, een Scandinavisch ruimtewonder. Dit jaar werd opvolger 310 Sun Cruiser genomineerd als HISWA-motorboot 2017. Ook maakt deze kans om tijdens Boot Düsseldorf tot Europees motorjacht van het jaar te worden verkozen.

De Marex 310 Sun Cruiser borduurt voort op de nieuwe modellenlijn met onderscheid tussen een achterkajuitversie (ACC) en een uitvoering met open kuip (SC). Het ontwerp oogt vanuit de verte niet echt modern of innovatief. Wel ontdek je direct de contouren van het veelgeprezen Noorse merk.

De boot zit stikvol innovaties. Zo kun je haar in een handomdraai omtoveren van compleet open tot een gesloten boot. De zeilen waarmee je de kuip van weer en wind afsluit, zijn briljant weggewerkt in de dakconstructie. Op minder dan 10 meter heb je meer ruimte dan op andere boten van twee à drie meter langer.

Deze Marex biedt onderdeks vier volwaardige slaapplaatsen in twee hutten. De voorhut met diagonaal geplaatst tweepersoonsbed is opvallend ruim en de gastenhut heeft een praktisch dwarsgeplaatst bed. Overal is onderdeks minimaal 1,91 m stahoogte.

Smalle gangboorden leiden naar de comfortabele kuip. Dankzij slimme omklapbare banken is hier plek voor een man of tien. Onder het achterdek is de Volvo Penta D4 zescilinder 300pk dieselmotor in een opvallend ruime motorkamer geplaatst. Hier past ook een D6-370 of een 430pk benzinemotor. De bestuurdersplaats is ergonomisch ideaal met verstelbaar stuur en rondom prima zicht.

De boot is in de haven uitstekend te manoeuvreren. De topsnelheid ligt rond 60 km/u en dankzij het optionele Zipwake trimsysteem blijft de boot prachtig in lijn.

Deze Sun Cruiser vaart mooi en lekker, is briljant ingedeeld en heeft een perfecte afwerking. Met alles wat de Marex voor € 210.915 heeft te bieden, is deze boot zeker niet duur. Zeker een kanshebber op een nieuwe internationale prijs.

8,8

Constructie: ****

Comfort & ruimte: ****

Ergonomie: ****

Afwerking: ****

Vaareigenschappen: ****

Prijs / kwaliteit: ****

Lengte: 9,46 m

Breedte: 3.22 m

Diepgang: 0.97 m

Motor: 300pk Volvo-Penta D4 diesel

Prijs vanaf ca. € 210.915

CE ontwerp-categorie B.

Zie ook:

- Stijlvolle GT

- Snelle allrounder

- Stoere Sturiër

- IJzersterke combi

- Britse waar voor je geld