Lifestyle/Culinair
1330861662
Culinair

Recept van de dag: perfecte karbonades

Sorry, Joop (Joop stuurt me altijd boze mailtjes als ik recepten met varkensvlees geef) maar deze is wel zo lekker, dat ga ik niemand onthouden. Deze of de volgende week rollen de eerste verse sinaasappels binnen. Vol sap, vol smaak. Ik was onlangs in Griekenland, heerlijk, veel van onze bio-sinaasappels komen daar vandaan.

Nodig voor 4 personen:

•4 mooie dikke schouderkarbonades

•1 nootje stemgember

•2 theel mosterd

•beetje zout

•1 theel bruine suiker

•1 eetl sojasaus

•2 sinaasappelen, dwars in plakken

•boter

Bereiding:

Stemgember, je weet wel, gember uit zo’n potje dik in de siroop. Helemaal fijn hakken, mosterd er door roeren, een klein beetje zout en klein beetje bruine suiker. Het wordt een beetje een kleverig papje en daar smeer je de karbonaadjes mee in.

Bak ze rondom mooi bruin in boter. Dan iedere kant 7 minuten. Leg in een warme schaal. Snij de sinaasappel in plakken, met schil en al. Bak ze even aan in de jus. Dan bij het vlees leggen. Zet het vuur hoog, heel hoog, blus de jus met een klein beetje grand marnier en een klein scheutje lichte soja (kikkoman-achtig). Jus over het vlees en eet smakelijk.

Ja, Joop, jij ook!