Nieuws/Lifestyle
133162540
Lifestyle

Recept van de dag: bijna vegetarische wok

Een dame schrijft me dat ze nog even een abonnement op deze krant van haar moeder heeft geërfd. En dat ze iedere dag deze rubriek leest en hoopt dat ik eens een vega-recept op deze plaats zet.

Grappig hè, vaste lezers weten dat ik iedere maandag een vegetarisch recept schreef, dat ik een keer in de week een recept zonder vlees en vis maak en eenmaal in de week een met vis en dat altijd alles anders kan zijn maar dit toch al zo’n drieduizend recepten lang. Maar vega of vegetarisch gebruik ik niet. Lekker dat wel. En hoewel ik een best aardige havermelk weet: dat is een industrieproduct en eten en industrie wantrouw ik altijd. Dus bij mij echte melk, om maar een voorbeeld te gebruiken.

Nodig voor twee personen:

•2 courgettes, in blokjes

•2 stronkjes witlof, in reepjes

•2 eetl fijngesneden soepgroente

•1 rode peper, zonder zaad en zaadlijst, fijngesneden

•100 gr peultjes

•3 bosuitjes in stukjes

•50 gr gepelde walnoten

•zout en peper

Bereiden:

Genoeg daarover. Lichte smaken vandaag. Stoom de peultjes vijf minuten, laat uitlekken. Olie in de wok, soepgroenten erin. Laat even geur krijgen. De rode peper en de courgette erbij, wok hoog, hoger. Laat gaan tot de courgettes vocht vrijgeven, schep om en om. Witlof erbij. Omscheppen. Dan de peultjes, ui en lekker veel schone walnoten. Zout en peper naar smaak. Doe er een beetje vocht bij als het te droog wordt. Te nat bind je met wat maïzena. Serveer in een kom met lekker wat sambal. Zo, nu heb je op tafel wat mijn vrouw en ik zondag hebben gegeten.