Nieuws/Lifestyle
1335490
Lifestyle

Huis te koop

Echt thuisgevoel

Ageeth Laarhuis-Beijering (50) koestert warme herinneringen aan de woning die haar ouders dertig jaar geleden in het Twentse Markelo lieten bouwen. „Een plek die als thuis voelde.”

Ageeth Laarhuis was twintig toen ze met haar ouders Jan en Lammy Beijering meeverhuisde naar een vrijstaand huis aan de Nachtegaallaan in Markelo. Zus Marjan woonde al op kamers in Rotterdam.

Jan, die afgelopen augustus overleed, en Lammy hebben er tot vorig jaar juli gewoond. „Ze hadden gehoopt dat ze er langer konden blijven, maar hun gezondheid liet dat helaas niet toe”, zegt Ageeth. „Ze hebben het even moeilijk gehad met de verhuizing omdat ze er al die jaren ontzettend fijn hebben gewoond.”

 

Volgens Ageeth zaten haar ouders graag aan de ronde tafel in de erker. „Een fijne lichte ruimte om een krantje of boek te lezen. Maar zodra het weer ’t een beetje toeliet, waren ze buiten. Het huis kent twee terrassen.”

Lammy’s verjaardag in augustus werd elk jaar in de tuin gevierd. Op Ageeths trouwdag, veertien jaar geleden, werden de bruiloftsgasten welkom geheten op het gazon van de Nachtegaallaan. „Mijn moeder had de tuin met zonnebloemen versierd en er stond een grote tent. Het zag er prachtig uit.”

 

Vlak na die bruiloft kwam er een uitbouw. Jan en Lammy Beijering lieten op de begane grond een extra slaapkamer inclusief tuindeuren en badkamer realiseren. Drie slaapkamers en een badkamer bevinden zich op de eerste etage. De zolder op de tweede verdieping heeft een kastenwand.

Hoewel Ageeth er niet lang heeft gewoond, zag ze het huis van haar ouders nog steeds als basis nadat ze uit huis was. „Als ik bij hen op bezoek ging, voelde het nooit alsof ik er op visite was, maar heel eigen.” Ze komt er nog regelmatig: „Om de tuin bij te houden of om de ramen te lappen. Soms wel gek om hier te zijn. Dan mis ik de gezelligheid van toen.”

 

De slaap- en badkamer op de benedenverdieping maken deze woning erg geschikt voor mantelzorgers. De inpandige garage zou kopers die van een bedrijf aan huis dromen, bovendien van pas komen. Maar ook voor gezinnen is het geschikt, denkt Ageeth, aangezien het op loopafstand van twee basisscholen is gelegen. Supermarkten en natuurgebied De Hulpe zijn eveneens vlakbij.

Ageeth lacht: „Het is dat ik een boerderij zeven kilometer verderop heb, anders zou ik hier zelf gaan wonen!”

Eigenaren

Lammy Beijering

Adres

Nachtegaallaan 11, Markelo

Reden verkoop

Gezondheids-redenen

Woonoppervlakte

154 m2

Perceeloppervlakte

962 m2

Prijs

€398.000