Nieuws/Lifestyle
1336607
Lifestyle

Huis te koop

Romantische sfeer

Guido Timmermans (68) en Annemieke Jansen (73) verkopen hun stadsvilla in Weert. „Een degelijk en goed onderhouden jarendertighuis waar we altijd met veel plezier hebben gewoond.”

Biest 19 was precies waar het echtpaar Guido Timmermans en Annemieke Jansen in 1978 naar zocht. Ze woonden destijds in een moderne bungalow in het buitengebied van Weert, maar verlangden naar de stad. In een paar minuten waren ze bij de eerste bezichtiging verkocht.

Grote erkers, een balkenplafond in de woonkamer, een houten bordestrap en glas-in-loodramen. Guido: „De romantische sfeer die het huis uitstraalde dankzij de ramen in de dubbele erker en de art-decostijl vonden we prachtig.”

„Maar er moest wel een en ander gebeuren”, blikt Guido terug. Nieuwe gas- en elektriciteitsleidingen, bijvoorbeeld. In de hal op de begane grond werd een toilet geplaatst. Ook kwamen er nieuwe binnendeuren met glas. Het overdekte terras kreeg een schuifpui waardoor het een soort serre is geworden en ook de keuken onderging een metamorfose.

„In de keuken, met verbinding naar de serre en woonkamer, waren we altijd het meest te vinden. Krantje lezen, kopje koffiedrinken. Maar ook met vrienden eten of een kaartspelletje doen. Prima toeven is het ook in de ommuurde tuin met veel privacy en berging.”

De stadsvilla telt drie slaapkamers op de eerste verdieping, twee ervan met eigen badkamer. De ouderslaapkamer heeft een ligbad, douche, dubbele wastafel, toilet én bidet. Op de zolder van zeventig vierkante meter zouden extra (slaap)kamers kunnen worden gerealiseerd. Het huis herbergt ook twee manshoge kelders van elk twintig m2. Genoeg ruimte voor gezinnen of voor mensen die een praktijk aan huis willen.

Guido: „Onze zoon heeft hier acht jaar met ons gewoond. Daarna ging hij uit huis en bleven we met z’n tweeën achter. Het huis is groot, maar niet té groot. Althans, zo hebben we dat lange tijd niet ervaren. Maar we moeten eerlijk zijn: we worden toch een dagje ouder.”

Momenteel woont het stel, verknocht aan de buurt, in een kleinere woning aan de overkant van de straat. „Op honderd meter van het centrum en het ziekenhuis, op loopafstand van de supermarkten en vlakbij het stadspark en de scholen. Met de auto zijn we in tien minuten in Eindhoven en in Maastricht zijn we in een half uur. Wist je trouwens dat Weert een van de groenste regio’s ter wereld is?”

Adres

Biest 19, Weert

Reden verkoop

Te groot

Woonopp.

215 m2

Perceelopp.

524 m2

Prijs

495.000 k.k.