Nieuws/Lifestyle
1336891
Lifestyle

Huis te koop

Gespreid bedje

Richard Brink (48) en Henny Hoekstra (47) waren toe aan iets anders toen zij van Ameland naar het Friese Beetsterzwaag verhuisden. Het stel woont er sinds 2008 met veel plezier, maar het avontuur lonkt opnieuw.

’In Beetsterzwaag hebben we het erg naar ons zin. Het huis bevalt goed, we wonen op een leuke plek en met de buren is het heel gezellig”, vertelt Richard Brink. „Maar we hebben een hoop dromen die we willen verwezenlijken. Concrete plannen zijn er nog niet, maar het is zeker dat het iets in de horeca wordt. Misschien een bed & breakfast in het buitenland.”

Het is de tweede keer dat Richard en Henny hun gevoel volgen. In 2008 zeiden ze na zo’n twintig jaar het leven op Ameland vaarwel om elders een nieuw bestaan op te bouwen. Waar maakte hen niet zoveel uit. Als het maar in het noorden van het land was.

 

Richard: „We zijn toen op internet gaan zoeken naar huizen die ons leuk leken. Uiteindelijk viel ons oog op de Bommegaerde 9 in Beetsterzwaag.” Het was vooral de stijl van de woning die hen aansprak. „Die had namelijk wat weg van ons jaren-twintighuis op Ameland.”

De twee togen naar Friesland om het pand met eigen ogen te zien.

„We hebben even naar binnen gegluurd en toen de makelaar gebeld. Diezelfde dag nog vond de bezichtiging plaats”, herinnert Richard zich. „We konden er zó in. Alles was nieuw. Wat dat betreft kwamen we terecht in een gespreid bedje. Het idee dat uitbreiding mogelijk was, sprak ons eveneens aan.”

 

Het paar heeft een aanbouw laten plaatsen die momenteel als kantoorruimte wordt benut, maar die ook geschikt is als slaapvertrek. Op de begane grond vind je verder de badkamer, een lichte woonkamer met open keuken en de bijkeuken. De tuin rondom het huis heeft een vijver, ruime houten garage en veel privacy. Op de bovenverdieping beschikken Richard en Henny over twee slaapkamers.

De twee wonen op slechts honderd meter van het bos. Ook winkels en scholen zijn in de buurt. De A7 is binnen vijf minuten te bereiken en met de auto ben je in tien minuten in Heerenveen. De ligging van het huis is ideaal, concludeert Richard.

 

Volgens hem is het huis vanwege de badkamer op de benedenverdieping zeer geschikt voor mensen op leeftijd. „Of voor een koppel zoals wij. Het huis is ruim, maar niet te groot. Scheelt ook weer met schoonmaken, haha!”

Adres

Bommegaerde 9, Beetsterzwaag

Reden verkoop

Op zoek naar avontuur

Woonopp.

110 m2

Perceelopp.

505 m2

Prijs

€259.000 k.k.