Nieuws/Lifestyle
1343739963
Lifestyle

Dagrecept: Spaghetti met pesto van (de vergeten) snijbiet

Lang geleden werd snijbiet (ook wel warmoes genoemd) veel vaker gegeten; deze vergeten bladgroente smaakt een beetje naar rode biet en spinazie. Je komt snijbiet wel eens tegen in zakjes gemengde sla, maar je kunt er dus ook lekkere pesto van maken!

Dit recept voor spaghetti met snijbietpesto komt uit Het Caribische kookboek (Nw Amsterdam) van Helmi Smeulders. In de Cariben wordt de bladgroente namelijk wel veel in de keuken gebruikt!

Zo maak je de pesto. Blancheer de snijbiet 2 minuten en schep het meteen in ijswater. Giet af en knijp het water eruit. Doe het samen met de knoflook, pinda’s, olie, kaas en limoensap in een keukenmachine en pureer het tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de spaghetti in zout water al dente. Gebruik een tang om de pasta direct in een grote kom met de zelfgemaakte pesto te mengen. Serveer met wat verse zwarte peper, een scheut olijfolie en geraspte kaas.

Nodig voor 4 personen:

- 150 g snijbiet (gewassen, stengels en midden-nerf verwijderd)

- 2 tenen knoflook

(grof gehakt)

- 20 g pinda

- 125 ml extra vierge olijfolie

- 50 g Parmezaan (geraspt)

- sap van 1 limoen

- zout en peper

- 500 g spaghetti