Nieuws/Lifestyle
1347594
Lifestyle

Hotel van de week

Net als bij la mamma

Een goed hotelbed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een uniek, opvallend of bijzonder hotel tot Hotel van de week. Deze week: Porta di Castro in Palermo.

Ons bezoek aan Palermo begint met een flinke dosis stress. De bed & breakfast Porta di Castro ligt in het centrum, dus moeten we de auto door de smalle straatjes manoeuvreren, speurend naar een parkeerplek én rekening houdend met Sicilianen die als gekken rijden.

Gastheer Alessandro blijkt ons na aankomst onder de vleugels te nemen. „Where is your car? I park it for you.” Graag! Parkeren rond de b&b is gratis; de kans dat een Siciliaan je auto raakt, is groot. Voor 10 euro per dag staat hij op een binnenplaats.

Porta di Castro ziet er van buiten onopvallend uit. Het gebouw stamt echter uit het jaar 500 en deed ooit dienst als kerk. Negen jaar geleden maakte Alessandro er een b&b van. Binnen word je overvallen door de inrichting. Een allegaartje van antiek en modern: een oude smeedijzeren deur, een heuse vélocipède, zonnewijzer, een Romeins bad met glazen plaat dat dienstdoet als tafel, witlederen banken en Louis Ghost-stoelen. Maar bovenal Vespa’s in overvloed, in originele staat of creatief ontmanteld. Hangend aan oude stenen muren, in de kamers en halletjes,

Onze kamer op de derde verdieping heeft dezelfde rommelige, huiselijke stijl. Bovendien is er een extra slaapkamer, handig als ik mijn reisgenoot wakker houd met mijn gesnurk.

De badkamer met knalblauwe tegels en industriële lampen is charmant. Enig minpuntje is de regendouche die langzaam warm wordt. Het gemeubileerde dakterras is daarentegen weer fantastisch!

Ietwat hongerig verkennen we de buurt. Alessandro stuurt ons naar een tentje waar we tussen de locals lekkere Siciliaanse arancini (gefrituurde rijstballen) proberen. Het ontbijt bij Porta di Castro met gevulde zoete croissants, tosti’s, vers fruit en caffe, krijgen we niet op, waarna we van Allessandro, net als thuis bij la mamma, een quasi-strenge blik krijgen.

Later toch nog een stressmomentje. Deze smartphoneverslaafde verliest zijn wificode. Geen punt. Na een appje vinden we later de code op onze kamer terug. De auto wordt bij vertrek weer netjes voorgereden. Servizio fantastico!

In ’t kort:

Interieur

Een allegaartje van antiek en modern, met veel Vespa’s.

Ligging

Midden in het centrum, om de hoek van de kathedraal en het Palazzo Normani

Service

Niets minder dan uitstekend

Praktisch

Alessandro biedt kamers voor twee, drie en vier personen. Geen lift, maar je bagage wordt naar de kamer gebracht.Zie ook:- 't Goude Hooft in Den Haag- The Goring Hotel in Londen- Hotel Mainport in Rotterdam- Hotel de Draak in Bergen op Zoom