Nieuws/Lifestyle
1349687
Lifestyle

Binnenkijken

Paleisje dankzij ’internetklussen’

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Stephan Kaspers en Judith Bolk in Coevorden.

’We hebben altijd Google nog!” Dat moet Stephan Kaspers hebben gedacht toen hij in 2012 besloot om met nul ervaring en niet gehinderd door enige kennis een compleet verwaarloosd huis uit 1920 op te knappen. Eigenhandig. Zonder ’gedoe’ van aannemers en klusjesmannen, maar met ’tutorials’ gevonden op het wereldwijde web. „Die aanpak heeft wel geld gekost”, geeft Stephan toe. „Dan ging er weer een gipsplaat in tweeën of kon ik nóg een balk weggooien.” Maar de voldoening en het pure genot van het eindresultaat maakten alles goed.

Zelden troffen wij een bewoner die met zoveel liefde aan huis en haard werkte. Na een werkdag in de ICT kan Stephan bijna niet wachten om ergens in huis de handen uit de mouwen te steken.

 

Eigenlijk moet hij er niet aan denken dat het ooit allemaal helemaal af is. „Gelukkig is er in een huis uit 1920 altijd iets te doen!”

Als klein jongetje stak die passie voor wonen al de kop op. Stephan: „Soms gooide ik drie keer per week de indeling in mijn kamer om.” Maar sinds 2004 en de komst van het televisieprogramma Het blok waarin stellen een bouwval opknapten, had Stephan pas echt een droom: een bouwval kopen en dat eigenhandig mooi maken.

 

„Ik vond deze woning dicht bij het centrum. Het stond al vier jaar leeg en was altijd verhuurd geweest zonder dat de bewoonster de woningbouw toestond onderhoud te verrichten.” Een bouwval dus. Op specialistisch leidingwerk van de cv-installatie na heeft Stephan alles zelf gedaan.

Sinds vorig najaar heeft Stephan een partner in crime bij de liefdevolle verbouwing van zijn woning. Judith kwam bij hem wonen. Nee, er is geen moment discussie geweest over wie van hen de woning zou opgeven. En ja, Judith verkocht al haar meubels. „Maar dat was net zo goed haar idee als het mijne, hoor”, lacht Stephan. Hoewel hij nog steeds knopen over de inrichting en het huis doorhakt („Zij gaat over de kleding, daar heb ik geen verstand van”), is een paar extra handen knap gemakkelijk.

 

Het laatste huzarenstukje aan de woning is een terrasoverkapping die het stel samen heeft gemaakt. „Toen heb ik wel even peentjes staan zweten. Dat zijn toch heel grote balken die je op elkaar laat balanceren.” Best een gevaarlijk klusje, maar ook die missie was na enig googlen helemaal geslaagd!

Bewoners

Stephan Kaspers en Judith Bolk

Oppervlakte

120 m2

Taxatiewaarde

€175.000

Kamers

Drie plus zolder

Beste woonkoop

„De comfortabele bank!”