Nieuws/Lifestyle
1350100
Lifestyle

Hotel van de week

Zeker geen draak van een hotel

Een goed hotelbed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een uniek, opvallend of bijzonder hotel tot Hotel van de week. Deze week: Hotel de Draak in Bergen op Zoom.

’Dames! Ik zie het al: jullie verdienen champagne!” Willy snapt wat wij vrouwen nodig hebben in ’t leven: champagne. Maar ook een verrassingsmenu met bijbehorende wijnen, zo uitgelegd dat je het al proeft nog voordat het je mond heeft bereikt.

Willy werkt al sinds 1988 bij restaurant Hemingway, het etablissement behorend bij het oudste hotel van Nederland: De Draak in Bergen op Zoom. Willy weet alles. Willy zet de toon voor de rest van het personeel alhier: beleefd, vriendelijk, niet stijf en met de nodige humor.

Dat terwijl De Draak zelf een indrukwekkend statige uitstraling heeft. Fier staat het aan de Grote Markt en knipoogt naar de Sint Gertrudiskerk. Die uitstraling is niet vreemd: in de 15e eeuw werd er nu eenmaal deftig gebouwd en De Draeck, de oorspronkelijke naam, is daar een goed voorbeeld van. De met tongewelven overdekte kelders stammen zelfs uit de 14e eeuw. Precieze data zijn niet bekend, want door een brand is het ganse stadsarchief van Bergen op Zoom verloren gegaan. Evenals een gedeelte van het hotel zelf dat in 2013 nog door vernietigende vlammen werd verwoest. Draken en vuur, het blijft een gevaarlijke combinatie.

In de drie dagen dat ondergetekende hier verblijft, is zij zo’n vier keer verdwaald. Kan te maken hebben met haar richtingsgevoel, maar ook aan het kruip-door-sluip-door van het gebouw. Trappetje op, gang door, wit gestuct hoekje om, trappetje af, gangetje door en daar ineens de beloning: een strak vormgegeven wellnessruimte. Een goed voorspel voordat we ’s avonds als een blok in het hoge zachte bed in slaap vallen. Het uitgaansrumoer van De Grote Markt tjokvol met gezellige cafeetjes, wordt door het dubbelglas in de kleine gammele ramen goed tegengehouden.

De rest van het interieur van de bijzonder ruime kamer scharen we onder de noemer functioneel. Al had dertien in een dozijn ook gekund. Maar kniesoor, want ’s ochtends ontdekken we het ontbijt: uitgebreid en divers. aangepast op de vele Amerikanen die het hotel aandoen.

En er is champagne! Helaas zonder Willy.

In 't kort

  • Interieur het dertien-in-dozijn-interieur in de kamers mag uitgesprokener.
  • Ligging om de hoek van de winkelstraat en vele cafés.
  • Service Willy is the best! Maar ook zijn collega’s staan voor u klaar.
  • Opvallend in het hele pand zijner knappe blikken draken te vinden, een knipoog naar de hotelnaam.
  • Site hoteldedraak.nl