Nieuws/Lifestyle
1350102
Lifestyle

Reizen

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

'Feestweekeinde op Gran Canaria'

 

’Eens per jaar gaan we met z’n allen op mannenweekeinde. Dit is de vijfde keer. We kiezen altijd een zuidelijk land, meestal Spanje of Portugal. In Spanje kun je goed uitgaan, leuker dan in andere landen, vinden wij.

Deze vlucht was een van de goedkopere, dus die hebben we meteen geboekt. Daarnaast hebben we een appartement geregeld en een auto gehuurd. We gaan met z’n vijven. De ene is mijn broer, twee andere vrienden ken ik al sinds de middelbare school en Paul is een collega. We hebben niet heel veel plannen voor die vier dagen: een beetje horeca bezoeken, een beetje op het strand liggen en wat rondjes rijden over het eiland. Gran Canaria is vrij klein, dus met dat laatste zijn we waarschijnlijk snel klaar.

We roepen van tevoren altijd tegen de buitenwacht dat we musea en kerkjes gaan bezoeken, maar uiteindelijk zitten we meer in de kroeg. Het gaat ons tijdens zo’n weekeinde meer om de gezelligheid dan om bezichtigen. Ik ben er ook al eens geweest, een jaar of acht geleden, met oud en nieuw. Ik verbleef toen in de hoofdstad en het regende de hele tijd, dus ik wist dat we daar niet naartoe moesten.

We zitten nu aan de goede kant van het eiland. Veel wind, maar de kans op zon is groter. We hebben alleen handbagage, dus we kunnen zo door de douane. Even vier uur stilzitten en dan kan het feest beginnen.” 

WieLéon Roumen (50) en Paul Bakker Schut (57)BestemmingGran CanariaAccommodatieApartementos AmazonasTijd4 dagenRedenmannenweekeinde

 

'Inca Trails unieke belevenis'

 

’Een vriend is een paar maanden aan het rondreizen in Zuid-Amerika en ik ben 2,5 week met hem meegegaan. Eerst naar Chili, toen naar Bolivia en uiteindelijk naar Peru. In Bolivia hebben we twee nachten op 4500 meter hoogte geslapen, flink koud! Muts, handschoenen, alles heb je nodig. Beneden was het dan weer 30 graden.

In Peru deden we de Inca Trail: vier dagen hiken in de jungle en naar Machu Picchu. Het was heel goed geregeld. Bij de toer was een tentje inbegrepen en ik denk dat ik beter en meer heb gegeten dan tijdens de rest van de vakantie.

De Inca Trail is een unieke belevenis. Slechts 200 toeristen per dag mogen het traject lopen, dus je moet je maanden van tevoren inschrijven. Ik heb het zelf vier, vijf maanden geleden al gedaan. Als je een normale conditie hebt, is het goed te doen. Wel handig om van tevoren een beetje aan het hoogteverschil te wennen.

Nog een tip: niet te veel eten. Elke middag en avond stond de tafel helemaal vol. Maar als je te veel eet, valt dat niet goed. Het kost veel energie om het te verwerken en als je dan de berg nog op moet...

Dit is de tweede keer dat ik ben gaan backpacken. Het beviel heel goed. Je kunt in korte tijd veel zien. Bovendien is het avontuurlijk.”

 

WieFlorian de Vries (27)WoonplaatsAmsterdamTerug uitPeruAccommodatiehostels, hotels en tentjeTijd2,5 weekRedenvakantie