Nieuws/Lifestyle
1352815
Lifestyle

Reizen

Wat ligt er op mijn bord?

Op reis komen de opvallendste gerechten voorbij. VRIJ-redacteuren bespreken wat er zoal op hun bord ligt. Deze week truckerssandwiches in Pittsburgh.

Toegegeven: eigenlijk is dit natuurlijk helemaal geen bord. Bij Primanti in Pittsburgh worden de Almost famous sandwiches gewoon in vetvrij papier geserveerd. Dat heeft zo z’n reden: de rijkbelegde broodjes van het legendarische truckerscafé zijn zo bedacht dat ze in de jaren dat Pittsburgh haar geld nog verdiende met steenkolen gemakkelijk mee kunnen worden genomen. Tijd was immers geld, en de vrachtwagenchauffeurs moesten snel weer door.

De fameuze Primanti sandwiches bevatten vlees (salami, pastrami, kip, kalkoenborst: de keuze is reuze), koolsla (aangemaakt met azijn) én frites (die wat slap zijn, dat vergemakkelijkt het doorslikken). En dat tussen twee dikke witte boterhammen.

Een ganse maaltijd in een broodje, dus.

Alhoewel, broodJE… Terwijl om ons heen de een na de andere uit de klassen gewassen Amerikaan de maaltijd schijnbaar moeiteloos wegwerkt, valt het ons zwaar de triple heart attack maaltijd te verorberen. Maar wij zijn dan ook geen vrachtwagenchauffeurs…

Lees ook:

- Sarde Marinate

- Pasta a Ricci

- Business class eten

- Malva pudding

- Miljonairssalade

- Griekse zee-egel