Nieuws/Lifestyle
1353663
Lifestyle

HOTEL VAN DE WEEK

Relaxen voor en na ’t shoppen

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service, VRIJ kroont elke week een hotel tot Hotel van de week. Dit keer: Hotel-Brasserie Dux in Roermond.

Terwijl ik geniet van een lekker ontbijt, staart een grote lobbes mij indringend aan. Heerlijk liggend op een fluwelen dekentje die zijn baasjes hebben meegenomen. Gedurende de dag kom ik de hond nog een paar keer tegen. Dat kan geen toeval meer zijn. Navraag leert dat Hotel-Brasserie Dux, dat dit jaar vijf jaar bestaat, toestaat dat u uw trouwe viervoeter meeneemt. Men vindt het niet meer dan logisch dat alle leden van de familie komen logeren. Hiervoor hebben ze de tweede verdieping aangewezen.

Op deze verdieping ligt ook de Executive Deluxe kamer waar wij twee nachten verblijven, met mooi uitzicht over de Roer die voor het hotel loopt. De kamer is ruim, evenals de badkamer met een heerlijk grote badkuip. Omdat die thuis ontbreekt, geniet ik daar extra van als ik buiten de deur logeer. De zelf meegenomen bruisballen en waterdichte e-reader maken van het badderen een genot.

Gecombineerd met de comfortabele bedden en zachte lakens zou je bijna de kamer niet meer verlaten, maar we zijn hier voor het shopping arrangement. Dat betekent dat je naast een verblijf inclusief diner ook tien procent korting krijgt in de Designer Outlet die op nog geen tien minuten van het hotel ligt.

Ter afsluiting van de dag kun je dineren in Dux zelf of bij eetcafé Veem, die dezelfde eigenaar heeft. Het eerste volgt een klassiek concept, terwijl de laatste een grill-restaurant is. Wij genieten van een viergangendiner in het hotel zelf. Deze wordt voorafgegaan door een zeer smaakvol aperitief. Normaal ben ik hier niet zo’n fan van, maar deze mix van vermouth en Sprite smaakt naar meer. In de zomer worden er op zaterdagen barbecues georganiseerd op het dakterras, met een wijds uitzicht over Roermond.

Na het laatste ontbijt, helaas ditmaal zonder hond, is het tijd voor mijn terugreis naar de Randstad. Met een extra koffer, want mijn bezoek aan de outlet is uit de hand gelopen. Al die zomerkleding voor een zacht prijsje, in combinatie met een heerlijk verblijf, maken het wel heel verleidelijk om snel weer mijn slag te slaan.

 

In ’t kort

Interieur

Sfeervol modern interieur met mooie blauw- en bruintinten.

Ligging

Aan de Roer, lekker dicht bij het oude centrum en de outlet.

Service

Vriendelijk en gastvrij. Het personeel staat meteen voor je klaar.

Tip

Reserveer meteen een plekje in de parkeergarage van het hotel. Er zijn maar negen plaatsen.

Praktisch

hoteldux.nl

Zie ook:

- Parkhotel de Wiemsel

- Hotel Bossche Suites in Den Bosch

- Porta di Castro in Palermo

- 't Goude Hooft in Den Haag

- The Goring Hotel in Londen