Nieuws/Lifestyle
1354280
Lifestyle

Reizen

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Naar dochter Naomi in China

 

"We maken wel vaker verre reizen, maar normaal gaan we niet in het voorjaar op vakantie. We zijn dan liever thuis. Nu zit de dochter van Anqelique, Naomi, voor een minor in China, dus die willen we graag opzoeken. Ze zit nu nu al twee weken in Shanghai en ze blijft daar nog drie weken. Wij gaan een aantal dagen naar haar toe. Verder gaan wij rondreizen, want zij moet natuurlijk gewoon studeren. Anqelique zag China niet meteen zitten, omdat het zo groot is en vanwege de taal. Onbekend maakt onbemind. Maar nu ze er meer over heeft gelezen, is ze helemaal enthousiast. Ik heb alles zelf geregeld. Alle treinen, vluchten en hotels heb ik uitgezocht en geboekt. Ik heb er een boekje van gemaakt, zodat we alle informatie makkelijk kunnen terugvinden. Als je naar China gaat, moet je alles hebben geboekt. Anders krijg je geen visum. Je mag ook niet zelf met de auto rijden, vandaar de trein. Het geeft ook wel rust dat alles is geregeld. We gaan naar Beijing, de Chinese Muur natuurlijk, naar Shanghai voor Naomi en dan door naar het Karstgebergte. We gaan de laatste week van de reis naar Tibet. Dat is wel een georganiseerde reis en dan gaan we dus met een groep mee. Daar gaan we mee de Mount Everest op, naar het basiskamp.”

WiePeter Rens (43), Anqelique Bommer (49)BestemmingChina en TibetAccommodatiehotels en hostelsTijd3,5 weekRedenrondreis

 

Familiebezoek in Nederland

 

"Zo’n vier jaar geleden kon mijn man een baan als chefkok krijgen in Abu Dhabi en zijn we daarheen verhuisd. Ik heb daar ook werk gevonden.  We zijn allebei geboren en getogen op Aruba en daarna zijn we voor onze studies naar Nederland verhuisd. We kenden elkaar toen nog niet, maar hebben elkaar ontmoet in Amsterdam. Het bevalt ons heel goed in Abu Dhabi. We vinden onze banen heel leuk en het emiraat is groot, er is veel te zien. We kunnen daarvandaan makkelijk naar Azië reizen; we zijn al naar Thailand geweest en naar Bali. Abu Dhabi is wel een hele dure stad, duurder dan Amsterdam. We laten een beetje open hoe lang we er nog willen blijven. Ik kom nu naar Nederland voor een weekje familiebezoek. Mijn moeder woont op Aruba en is ook al naar Nederland gekomen; zij heeft hier een appartement. Mijn zus woont in Amsterdam en ik ga nog naar mijn opa en oma in Zoetermeer. Mijn man moet helaas werken, dus die kon niet mee. Maar dat is prima, want ik wil graag even wat tijd besteden aan mijn familie. We zien elkaar zo’n twee tot drie keer per jaar. Of zij komen naar Abu Dhabi, of ik vlieg naar Aruba of Amsterdam. Gelukkig kunnen we tussendoor Facetimen of Skypen.”

WieJacqueline Raven-Hagens (33)WoonplaatsAbu DhabiTerug uitVerenigde Arabische EmiratenAccommodatieappartementTijdeen week in NederlandRedenfamiliebezoek