Nieuws/Lifestyle
1354516
Lifestyle

America's Cup

Zeeuwse jeugd zeilt bij America's Cup

Bermuda - Twee Nederlandse Teams van Cat Club Zeeland zijn ingeloot om mee te doen aan de America’s Cup Endeavour Hobie Regatta op Bermuda. Ze varen tussen de wedstrijden van de officiële America’s Cup door op een Hobie Wave.

Het America's Cup Endeavour educatieve programma is speciaal ontwikkeld om jeugd enthousiast te maken voor het wedstrijdzeilen. Via een selectie op basis van o.a. een last minute video zijn de teams geselecteerd. Er doen in totaal 16 internationale jeugdteams mee.

Mae, Fay, Rex en Quint staan momenteel volop in de belangstelling. Onder andere Metro, het Jeugdjournaal en Omroep Zeeland besteedden aandacht aan de twee jongens en twee meiden. Ze doen allerlei klusjes om hun tickets naar het verre Bermuda te verdienen.

De teams zijn ambassadeur geworden van de campagne "We are Water" van Stichting Zeeland Sport & Leisure i.s.m. het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Delta Route en HZ University of Applied Sciences. Hun missie is om de wereld waterbewust te maken en daarnaast om jeugd te enthousiasmeren en actief te betrekken bij de watersector.

Het ambassadeurschap is gekoppeld aan Talentboek, een crowdfundingplatform voor sporters opgezet door Yvonne van Gennip. De teams hebben ondertussen ook contact met Carlo Huisman de enige Nederlandse deelnemer aan deze editie van de America's Cup. Huisman is grinder op de boot van Team New Zealand. Als zijn programma het toelaat zullen ze hem op Bermuda ontmoeten en zal hij ze rondleiden op het basecamp.

17 juni vertrekken de teams. Met een 2 daagse tussenstop in New York waar ze onder andere de legendarische New York Yacht Club zullen bezoeken vliegen ze door naar Bermuda. Op 20 juni start daar hun programma. Ze zeilen hun wedstrijden tussen de superspannende matches van de America's Cup, de Formule 1 van het zeilen.

Het programma is als volgt:

17 Juni– vertrek Nederlandse Teams van Brussel naar New York

18 en 19  juni – bezoek New York o.a. aan New York Yacht Club

20 juni – aankomst Bermuda

21 juni Registratie & Openingsreceptie voor de Hobie Wave

22 juni - 23 juni AC Endeavour Hobie Wave Regatta

24 Juni - HOBIE WAVE Half Time Show Race, incl. Dock Out Show

25 juni - Reserve / toeschouwersdag

26 juni - Vertrek van Bermuda naar Nederland

Je kunt HIER via Facebook de voorbereidingen van de teams op hun Bermudareis volgen.