Nieuws/Lifestyle
1354585
Lifestyle

Spijt

'Zwaan-kleef-aan vakantiestel'

Het werd tijd om mijn lieve vriendin ten huwelijk te vragen. Geen romantischer gelegenheid dan een vakantie op Kreta van liefst drie weken die we hadden geboekt. Freya wist van niets, maar de trouwring had ik al gekocht.

We zaten in het vliegtuig toen Freya zei: „Oh, Yvonne en Steef komen ook een weekje. Ze zitten vlakbij ons hotel.” Waarom had ze dat niet eerder verteld? Freya’s beste vriendin Yvonne vond ik nog wel te pruimen, maar Steef was een merkwaardig geval. Op feesten en verjaardagen deed hij me altijd net even te joviaal.

De eerste dagen lagen Freya en ik voornamelijk bij het zwembad in de zon. We hadden allebei een druk jaar achter de rug en we wilden luieren en hooguit een boek lezen.

Na een dag of drie huurden we een auto om wat van het eiland te gaan zien. We genoten van de rit en de pittoreske dorpjes.

Ik wilde ergens dineren en bij zonsondergang mijn aanzoek doen, maar Freya was verbrand en voelde zich niet lekker.

Rond half vijf waren we terug bij het hotel. Daar zaten Yvonne en Steef in de lobby. „Waar waren jullie? We wachten al sinds drie uur”, riep Steef. Waar waren we? Ik had geen idee dat we een afspraak met die twee hadden. Freya verzekerde me later dat ze die helemaal niet had gemaakt.

Lees hier het hele verhaal (premium).