Nieuws/Lifestyle
1358335
Lifestyle

Dadar gulung

Wat ligt er nou op mijn bord?

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: Hortence Chen.

„Ik ben gek op pannenkoekjes en van kokosnoot krijg ik nooit genoeg. Tel daarbij op dat ik de Balinese keuken misschien wel de allerlekkerste vind. En als ik in een restaurant ben, betrap ik mezelf er vaak op dat ik eerst kijk naar de toetjes op de menukaart. Daarna pas naar de voor- en hoofdgerechten. Dus toen ik eerder deze maand vakantie vierde op Bali, was het ook op culinair gebied een groot feest.

In een warung (klein restaurantje) in Pemuteran, een dorp aan de noordwestkust van Bali, maakte mijn hart een klein sprongetje toen ik dadar gulung op het menu zag staan. Na het hoofdgerecht bestelde ik dus dadar gulung, gevulde pannenkoekjes met kokosnoot ofwel pandan flensjes. Hoewel ik behoorlijk vol zat van het hoofdgerecht (die portie nasi goreng was wel érg groot), had ik mijn toetje binnen een paar minuten op. Ik moest me inhouden om de flensjes, die door de pandan de groene kleur hebben, niet nog eens te bestellen.

Tijdens mijn rondreis door Bali heb ik het toetje meerdere keren besteld. De ene keer kreeg kreeg ik er een bolletje ijs bij, de andere keer niet. Maar alle keren dat ik de flensjes op mijn bord kreeg, was het smullen geblazen.”

 

Lees ook:

- Struklji

- Octopus

- Mosselen

- Kalfsmedaillions ‘Italian style’

- Kaiserschmarrn

- Gold Camel Burger