Nieuws/Lifestyle
1358341
Lifestyle

Achter de schermen: reisreportage

VRIJ in... Indonesië

VRIJ reist de wereld rond op zoek naar de mooiste verhalen. Hortence Chen gaat 'back to her roots' op het Indonesische eiland Java.

Deze bestemming stond al lange tijd op mijn wensenlijstje. Voornamelijk omdat mijn opa geboren en opgegroeid is op dit eiland.

 

Het heeft even geduurd om hier te komen, maar na slechts een dag op Java kan ik met zekerheid zeggen: het was de lange reis dubbel en dwars waard.

In de fietstaxi, becak in het Javaans, ontdek ik met bestuurder B. J. Yogyakarta om vervolgens rond te dwalen in het paleis van de sultan.

Het meest genoot ik vandaag misschien wel van de smalle straatjes in de buurt van Taman Sari, beter bekend als het waterkasteel.

 

In deze kleine wijk vlakbij Taman Sari zie ik toffe muurschilderingen, winkeltjes waar lokale hapjes worden verkocht en waar traditionele Javaanse muziek door de speakers schalt. Wat een fijne plek om te ontdekken!

En magisch vond ik de hindoeïstische tempel Prambanan. Ik begrijp goed waarom dit een van de grote trekpleisters is in Yogyakarta.

De komende dagen zal ik onder andere de zonsopgang bewonderen op Bromo en een koffie- en theeplantage in Solo bezoeken. Ik kan niet wachten. Er is zo veel moois te zien op Java!

 

Volg Hortence ook op Instagram: @hortence_chen