Nieuws/Lifestyle
1358342
Lifestyle

Achter de schermen: reisreportage

VRIJ in... Indonesië

VRIJ reist de wereld rond op zoek naar de mooiste verhalen. Hortence Chen gaat 'back to her roots' op het Indonesische eiland Java.

Ja hoor. Daar is-ie. De jetlag. Die komt bij mij altijd pas na een paar dagen écht om de hoek kijken. En vandaag was het zo ver. Een slechter moment had hij niet kunnen uitkiezen.

Want om twee uur 's nachts ging mijn wekker af, toen ik nog geen oog had dicht gedaan.  Waarom ik op zo'n bizar tijdstip uit bed moest? Om de beroemde zonsopgang bij de tempel Borobudur te aanschouwen.

 

Gewapend met een zaklamp toog ik een uur later naar het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld om de zon op te zien komen. Om half zes was het zo ver. De duisternis maakte langzaam plaats voor de zon en de stilte voor fluitende vogeltjes. Een bijzonder begin van de dag...

Er is voor een Nederlandse reiziger haast niets leuker dan een bestemming ontdekken per fiets. Dus stapte ik later op de dag op een oude (Hollandse) tweewieler voor een fietstochtje door het dorp Wanurejo, vlakbij de Borobudur. Hier veel groen en hardwerkende Javaanse boeren aan het werk op het land. Wat een verschil met het drukke centrum van Yogyakarta!

 

De komende dagen reis ik verder naar Solo en Malang. Maar eerst ervoor zorgen dat die jetlag verdwijnt!

----

Meer lezen over de reis van Hortence door Indonesië?

Blog 1

Volg Hortence ook op Instagram: @hortence_chen