Nieuws/Lifestyle
1358343
Lifestyle

Achter de schermen: reisreportage

VRIJ in... Indonesië

VRIJ reist de wereld rond op zoek naar de mooiste verhalen. Hortence Chen gaat 'back to her roots' op het Indonesische eiland Java.

"Het hoogtepunt van ons verblijf tot nu toe!" Bij de vulkaan Bromo loop ik de Nederlands toerist Guido (56) en zijn vrouw Yvonne (56) tegen het lijf. Ik ben het volkomen met de Brabanders eens.

 

Chauffeur Nurul bracht mij vannacht in het pikkedonker naar het uitzichtpunt op 2700 meter hoogte waar ik de zonsopgang met uitzicht op de vulkaan kon bewonderen. Nurul bestuurde zijn jeep behendig over de onverlichte wegen met scherpe bochten. Hij vertelde me dat hij in de buurt woont van de Bromo en de route ernaartoe op zijn duimpje kent. Gelukkig maar.

Mijn omgeving vertelde mij vooraf al dat mij iets heel moois stond te wachten en daar was geen woord aan gelogen. Overigens was het uitzicht op de Bromo, met het witte pluimpje, ook toen het eenmaal licht was geworden, onvergetelijk.

 

Het is ook mogelijk om de krater van de vulkaan van dichtbij te bekijken. Ga te paard, te voet, of zelfs achterop de scooter naar de voet van de Bromo en neem voor het laatste stukje de steile trap omhoog.

Toegegeven, het is pittig vanwege de ijle lucht, maar wel de moeite waard. En een tip: draag een mondkapje, want de vulkaandampen zijn slecht voor je gezondheid en bovendien is de geur die uit de krater met momenten niet te harden. Rotte eieren, maar dan tien keer zo heftig!

 

----

Meer lezen over de reis van Hortence door Indonesië?

Blog 1

Blog 2

Volg Hortence ook op Instagram: @vrijmagazine & @hortence_chen