Nieuws/Lifestyle
1358345
Lifestyle

Exotisch eten

Wat ligt er nou op mijn bord?

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere maaltijden voorgeschoteld. Deze week: eindredacteur Reza Bakhtali in Nicaragua. Hij krijgt Carne y pollo asada op zijn bord en kan niet wachten om aan te vallen op het heerlijke eten.  

"Dit is echt Nicaraguaanse foodporn: Carne y pollo asada met gallo pinto. In het Nederlands: vlees en kip van de barbecue met rijst/bonen mix en gebakken banaan. Het smaakte heerlijk!", zegt Reza. "Vooral met een pittige pepersaus."

"We aten dit gerecht in het restaurant bij de waterval Cascada Blanca, in de buurt van het centraal gelegen Matagalpa. Ik had ontzettend veel trek, omdat we net een lange wandeling gemaakt hadden. Dus ik wilde gelijk aanvallen toen ik dit voor m'n neus kreeg", aldus Reza.

En hij heeft nog een tip voor erbij: "Uiteraard drink je bij dit Nicaraguaanse gerecht een Toña ‘biertje’, beschikbaar in literflessen."