Nieuws/Lifestyle
1358347
Lifestyle

Reizen

Grenzen verleggen in Andalusië

Zeekajakken, hiken, duiken en coasteering... Vier dagen lang uit je comfortzone in de natuur van Andalusië. Actiever dan ooit, maar weer voldaan en ontspannen naar huis. Mindfulness en meditatie heb je niet meer nodig.

Een picknick 2.0 zou je mijn lunch op deze zomerse middag in de bergen van Andalusië kunnen noemen. „We hebben pasta met zalm en peultjes. Er zijn ook nog plakjes chorizo, boquerones (ansjovis, red.) en manchego”, zegt Sophie Bruinsma, een Nederlandse onderneemster die al 18 jaar in het Andalusische kustplaatsje La Herradura woont, in de provincie Granada. Ze heeft ons meegenomen voor een hike en picknick door de bergen Castillejos rond El Rescate, op 30 kilometer van La Herradura.

We maken een ontspannen wandeling die volgens Sophie goed te doen is. Mei blijkt een prachtige periode voor een hike in deze omgeving, want alle planten staan in bloei. Onderweg komen de aromatische geuren van tijm en rozemarijn je tegemoet en kleurt de omgeving groen, paars en geel, alles onder een strakblauwe hemel. De hike blijkt toch niet altijd even makkelijk. Af en toe is het zelfs een regelrechte klim. Spooky, de hond van een wandelgenoot, trippelt als een berggeit in rap tempo omhoog, om ons na een rondje gewoon weer tegemoet te komen.

Ik trek onderweg drie conclusies. Kijk goed uit waar je je handen plaatst als je je weg omhoog en omlaag zoekt, want je grijpt zomaar in een plant met venijnige stekels (gelukkig waren een flesje desinfecterende vloeistof en verband aanwezig). Twee: meditatie en mindfulness zijn eigenlijk overbodig als je in de buitenlucht zo geconcentreerd met je lichaam bezig bent. Je belandt vanzelf in een zentoestand! Tot slot: afdalen blijkt een stuk lastiger dan klimmen.

Lees hier het hele verhaal (premium).