Nieuws/Lifestyle
1358351
Lifestyle

Nieuwe Rolls-Royce Phantom nog grootser

Groots, grootser, Rolls-Royce Phantom. Na veertien jaar wordt het enorme vlaggenschip van een van de meest prestigieuze automerken ter wereld afgelost door een volledig nieuw exemplaar. Dit is de gloednieuwe Rolls-Royce Phantom.

De Spirit of Ecstasy heeft weer net een beter uitzicht, vanaf de hogere grille van de nieuwe Phantom. Het is alweer de achtste generatie van de auto, waarvan de eerste terug dateert naar 1929. Het nieuwe model moet weer luxueuzer zijn dan zijn voorganger, weer comfortabeler worden en ook – belangrijk voor de chauffeur – nog beter rijden dan voorheen.

Platform

Rolls-Royce introduceert met de nieuwe Phantom niet alleen een nieuw model, maar ook een volledig nieuw platform. De auto is namelijk gebouwd op een nieuw spaceframe dat volledig gemaakt is van aluminium. Daar hoort, Rolls-Royce kennende, natuurlijk een toepasselijke naam bij: “the Architecture of Luxury”. Het zal de basis vormen voor alle toekomstige Rolls-Royces, inclusief de SUV (die we geen SUV mogen noemen) en de opvolger van de Dawn, de Wraith en de Ghost.

Maar, terug naar de Phantom. Het platform is niet alleen lichter dan voorheen, maar zorgt ook voor veel meer stijfheid. De nieuwe auto is dan ook dertig procent stijver dan zijn voorganger. Ondanks dat het platform lichter is, stijgt het gewicht van de auto wel, van 2550 kilogram, naar 2625 kilogram, voor de versie met de normale wielbasis. Het heeft allemaal te maken met de hoeveelheid techniek...

LEES VERDER EN BEKIJK ALLE FOTO'S OP AUTOVISIE.NL