Nieuws/Lifestyle
1358433
Lifestyle

Kennis verkeersregels in buitenland overschat

Alle verkeersregels in eigen land kennen is al een opgave, laat staan volledige kennis over buitenlandse verkeersregels. Moet er in Frankrijk nu wel of niet een alcoholtest in je auto liggen? En hoe zit het met een verbanddoos in Duitsland?

Uit Het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur uitgevoerd door Team Vier blijkt dat er onder Nederlandse automobilisten nog veel onduidelijkheid is over wat er wel en niet in de auto moet liggen.

De Nederlandse automobilist overschat bovendien zijn kennis van verkeersregels in de vakantielanden. 65% geeft aan de regels goed tot heel goed te kennen, maar als gevraagd wordt naar die kennis, maakt meer dan 90% fouten. Veel automobilisten denken bijvoorbeeld dat reservelampen verplicht zijn om mee te nemen naar Duitsland (72%), terwijl dit niet het geval is.

Reservewiel

Ook denkt bijna de helft van de automobilisten dat een reservewiel in Duitsland (48%) of Frankrijk (47%) verplicht is om in de auto te hebben. Van de verplichte gevarendriehoek is wel bijna iedereen op de hoogte. Voor Duitsland geeft 97% aan dat die verplicht is, voor Frankrijk is dat 100%. De verbanddoos zorgt voor verwarring. Deze is verplicht in Duitsland (80% geeft dit ook aan), maar niet in Frankrijk (73% denkt dat dit wel verplicht is).

In onderstaande afbeelding zetten we een paar belangrijke buitenlandse verkeersregels op een rij.